Saat kevyitä ja rapeita ranskalaisia käyttämällä ActiFry-laitetta ja annostelulusikkaa sekä haluamaasi öljyä. Voit lisätä öljyä 1 lusikallisen makusi mukaan!
Pese perunaviipaleet kahdesti vesikulhossa ennen paistamista, jotta niistä irtoaa ylimääräinen tärkkelys. On sen jälkeen tärkeää kuivata ne perusteellisesti ennen paistamista puhtaalla, imukykyisellä keittiöpyyhkeellä ja lopuksi taputella kuiviksi talouspaperilla. Jos paistat pakastettuja viipaleita, öljyä ei tarvitse lisätä, sillä niissä on jo öljyä. Ylimääräinen öljy tekee viipaleista pehmeitä. Jos käytät ”2 in 1 ”(”kaksi yhdessä”) -ominaisuutta (kulho + kiekko) ja kypsennät ruokaa kiekossa, paista viipaleita ruoan kypsymisen ja kiekon poistamisen jälkeen vielä 2–5 minuuttia, jotta niistä tulee rapeita.
Sille on monta mahdollista syytä: • Et ole ehkä käyttänyt oikeaa perunalajiketta. • Perunoita ei pesty ja kuivattu tarpeeksi ennen paistamista ja ne sisältävät vielä liikaa tärkkelystä. • Viiapleet ovat liian paksuja. Leikkaa ne ohuemmiksi. • Et ole käyttänyt tarpeeksi öljyä. Lisää öljyn määrää. • Suodatin on ehkä tukkeutunut. Puhdista suodatin.
Viipaleen koko vaikuttaa siihen, kuinka rapea tai pehmeä siitä tulee. Mitä ohuempia viipaleet ovat, sitä rapeampia niistä tulee, ja päin vastoin, paksummista viipaleista tulee pehmeämpiä sisältä. Voit vaihdella paistoaikaa ja viipaleiden kokoa makumieltymystesi mukaan. Ohut: 8 x 8 mm / Tavallinen: 10 x 10 mm / Paksu: 13 x 13 mm.
Parhaan tuloksen saavutat, kun peset perunat kokonaisina ja viipaloituina runsaassa vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Tämän avulla tärkkelystä irtoaa mahdollisimman paljon, jolloin viipaleet eivät tartu toisiinsa. Kuivaa viipaleet perusteellisesti kuivalla, imukykyisellä keittiöpyyhkeellä. Viipaleiden pitäisi olla täysin kuivia ennen paistamista.
Korin vetäminen ulos kypsennyksen aikana ei ole vaarallista, mutta sitä ei suositella. Toimenpide laskee laitteen sisäistä lämpötilaa ja "älykkäissä" resepteissä se voi sekoittaa kypsennysasetukset, joita optimaalisen tuloksen saaminen edellyttää.
Olet varmaankin suolannut ruokaa ruoanlaiton aikana. Ruokaan ei saa lisätä suolaa ennen ruoan valmistumista, koska muutoin ActiFry-kulho voi naarmuuntua. Jos mallissa on astia, sen käyttöikää voi pidentää olemalla käyttämättä metallisia keittiövälineitä.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Tämä voi johtua useista syistä: • Laitetta ei ole kytketty oikein pistorasiaan. • Et ole painanut vielä virtapainiketta tai olet painanut sitä väärin. Yritä uudelleen painamalla sitä kunnolla. • Olet painanut virtapainiketta, mutta laite ei toimi vieläkään. Tarkista, että kansi on suljettu kunnolla. • Moottori käy, mutta laite ei lämpeä. Vie laite tarkistettavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Kyllä, se on erittäin monikäyttöinen laite, jota voi käyttää monenlaisten ruokien valmistamiseen. Laitetta voi hyödyntää lukuisissa resepteissä, alkuruoista jälkiruokiin. Sillä voi valmistaa niin rapeita perunaviipaleita, mureaa kanaa kuin jopa hedelmäkakkuja.