Quality you can count on day after day: a 10-year warranty covers the very best in rust-proof stainless steel, promising robust performance and extreme durability with no risk of damage over time.
Ainoastaan Ingenio-valikoiman paistinpannuja, kasareita ja ruskistuspannuja voi käyttää uunissa, koska niissä on irrotettava kahva (varmista, että irrotettava kahva on irrotettu). Välineitä ei tule käyttää mikroaalto- tai kiertoilmauunissa.
Paistinpannut: Lämpötilaan 140–195 °C Kreppipannut: Lämpötilaan 165–240 °C Nämä lämpötilat ovat optimaalisia ruoan paistamiseen ja ruskistamiseen. Tämä väri-ilmaisin auttaa valmistamaan ruokaa terveellisemmin ja ihanteellisessa lämpötilassa.
• Käytä muovisia tai puisia välineitä. Joidenkin tuotesarjojen kohdalla voi käyttää tiettyjä metallivälineitä, poikkeuksena veitset ja vispilät (tarkista tuotteen pakkauksessa tai käyttöohjeissa olevat käyttösuositukset). • Vältä leikkaamista suoraan pannussa. • Älä naarmuta tarttumatonta pintaa. Pienet jäljet tai hiertymät pinnassa ovat normaaleja eivätkä vaikuta astian toimintaan. • Älä anna pannun kiehua kuivaksi ruoanlaiton jälkeen äläkä jätä tyhjää pannua kuumalle levylle. • Valitse aina kooltaan sopiva sähkölevy tai säädä kaasulevyn liekkiä niin, että se koskettaa vain pannun pohjaa eikä nouse sivuille. • Älä koskaan jätä pannua valvomatta ruoanlaiton aikana. • Anna pannun jäähtyä ennen puhdistamista. • Pese paistinpannu kuumassa vedessä ja tiskiaineella ruoantähteet poistaen. Kuivaa pannu ja hiero sen tarttumattomalle pinnoitteelle hieman öljyä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Poista ylimääräinen öljy. • Pese ja kuivaa keittiövälineet aina käytön jälkeen.
Pannu vääntyy, jos se kokee lämpöshokin (ylikuumennettu tyhjä pannu, kuuma pannu kosketuksissa kylmän veden kanssa tai laskettuna kylmälle alustalle jne.). Anna pannun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen sen puhdistamista. Vääntynyt pannu paistaa kehnosti.
Tarkista tuotteen pakkauksessa tai käyttöohjeissa olevat käyttösuositukset.
Sarjasta riippuen voit käyttää useimpia metallivälineitä, paitsi veitsiä, haarukoita ja vispilöitä. Ole joka tapauksessa varovainen aina kun käytät metallivälinettä. Vältä teräväreunaisten välineiden käyttöä ja leikkaamista suoraan pannussa. Älä tökkää tai paina välineellä tarttumattomaan pinnoitteeseen.
On kuitenkin hyvin suositeltavaa olla käyttämättä metallia, jotta paistinpannut ja kasarit voisivat palvella käytössä mahdollisimman pitkään. Käytä mieluummin muovisia tai puisia välineitä.
Ei. Ruoanlaitto korkeassa lämpötilassa ei nopeuta valmistumista merkittävästi eikä varsinkaan paranna ruoan laatua, joten on hyvin suositeltavaa laittaa ruokaa keskikorkeassa lämpötilassa. Lisäsyy tälle suositukselle on se, että korkea lämpötila voi vaurioittaa tarttumatonta pinnoitetta.
Paistettaessa ja grillattaessa on suositeltavaa käyttää hieman öljyä jotta pinnoite kestäisi kauemmin. Keittämisessä tai hauduttamisessa ei tarvita öljyä.
• Ylikuumeneminen voi aiheuttaa ruskeita tai sinisiä tahroja. • Kalvomaiset elintarvikejäämät voivat poistamattomina aiheuttaa värjäytymiä kattilaan, kun sitä kuumennetaan uudelleen. • Veden suuri rautapitoisuus voi saada kattilan näyttämään ruosteiselta.
Pannu tarttumattomalla pinnalla: Tarttumattomat tuotteet on suunniteltu nimenomaan ehkäisemään ruoan tarttumista. Paistinpannua ja kasaria on kuitenkin hoidettava asianmukaisesti. Noudata seuraavia vinkkejä: Voitele paistinpannu/kasari kevyesti ennen ensimmäistä käyttökertaa ja pese ja kuivaa se käytön jälkeen. Toista käsittely ajoittain, jos peset paistinpannua/kasaria säännöllisesti astianpesukoneessa. Myös ylikuumentamista ja naarmuja on vältettävä, erityisesti metallivälineiden (lastojen, kauhojen) käytöstä ja/tai karhunkielellä pesemisestä syntyviä naarmuja.
Keraaminen pannu: Keraamisen pinnoitteen tarttumattomuusominaisuudet ovat paljon suppeammat niin suorituskyvyn kuin keston osalta perinteiseen (PTFE-) pinnoitteeseen verrattuna. Suosittelemme käyttämään ruoanlaitossa enemmän rasvaa sekä pesemään voimakkaammin hieman suuremmalla määrällä pesuainetta. Jos ruokaa on tarttunut kiinni, kannattaa jättää astia likoamaan tiskiveteen, jossa voi olla myös hieman valkoviinietikkaa. Keraaminen pohja värjäytyy ajan myötä niin, ettei jälkiä ole mahdollista poistaa. Tahrat eivät kuitenkaan heikennä astian käyttökelpoisuutta millään tavalla, eivätkä ole terveydelle lainkaan vaaraksi.
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiövälineet: Esilämmitetty pannu ja pienemmät liekit ovat avainasemassa, kun laitat ruokaa ruostumattomalla teräksestä valmistetuilla välineillä. Esilämmitä pannua matalalla tai keskilämmöllä yhdestä kahteen minuuttia. Voit testata, onko pannu valmis tiputtamalla muutaman tipan vettä pannulle ja katsomalla, pomppiiko vesi ympäriinsä. Kaada kunnollisen esilämmityksen jälkeen pannulle 2-3 teelusikallista öljyä tai sen verran, että se peittää pannun pohjan. Ennen ruoan lisäämistä on parasta taputella se kuivaksi ja antaa sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kun lisäät ruokaa, varmista, että kuuluu tasainen sihisevä ääni, kun ruoka koskettaa pannua. Tämä osoittaa, että ruokasi kypsyy koskettaessaan pannua ja muodostaa luonnollisen pinnan tarttumisen estämiseksi. Anna ruoan kypsyä rauhassa, kunnes oikea kypsyys on saavutettu. Ruoassasi olevat luonnolliset sokerit karamellisoituvat kypsennetyllä pinnalla, kehittäen upeita makuja ja nostaen ruokasi luonnollisesti ylös keittopinnalta. Jos ääni, jonka ruoka antaa koskettaessaan ensimmäistä kertaa pannuun on enemmän rätinää kuin kohinaa, lämpötila on liian korkea ja ruoka voi tarttua. ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ tarttumattomia paistinrasvasuihkeita.
Tämä värinmuutos on normaali reaktio ruostumattoman teräksen ja lämmön kanssa. Se on hyvin yksinkertainen ja helppo puhdistaa. Käytä joko ruostumattoman teräksen/kuparin puhdistusainetta tai kaada vain vähän sitruunamehua tai etikkaa pannulle ja pyyhi se puhtaaksi talouspaperilla tai liinalla.
Paksusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut kahvat johtavat lämpöä erittäin hitaasti. Sivukahvat voivat kuitenkin kuumeta nopeammin kuin pitkät kahvat, koska ne ovat lähellä pannun runkoa. Varmista siksi aina, että ruoanlaittoon käyttämäsi lämpötaso ei ole suurempi kuin kattila. Lämmönlähteen päällä kulutettu aika ja lämpötila-asetus määräävät myös sen, kuinka kauan kahvat pysyvät viileinä kosketettaessa. Kansiin kiinnitetyt ruostumattomasta teräksestä valmistetut kahvat kuumenevat nopeammin kuin sivukahvat. Uunissa kaikki kahvat kuumenevat varmasti. Kuumia kahvoja käsiteltäessä on suositeltavaa käyttää uunikintaita käsien polttamisen välttämiseksi.
Kyllä. Välttääksesi pienten valkoisten pisteiden tai kuoppien muodostumisen kiehauta nesteet ennen suolan lisäämistä ja sekoita sitten hyvin. Tai lisää suolaa sen jälkeen, kun ruoka on alkanut kypsyä. Epätasaisuus ei vaikuta ruoanlaittoon, mutta voi heikentää ruostumattoman teräksen kauneutta.
Tämän valkoisen kalvon aiheuttavat vedessä olevat mineraalit tai tiettyjen elintarvikkeiden kypsennysprosessin aikana vapautuva tärkkelys. Käytä joko ruostumattoman teräksen/kuparin puhdistusainetta tai kaada vain vähän sitruunamehua tai etikkaa pannulle ja pyyhi se puhtaaksi talouspaperilla tai liinalla.
Ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin astioihin saattaa syntyä naarmuja erityisesti metallisia välineitä käytettäessä. Naarmut eivät kuitenkaan vaikuta keittoastian suorituskykyyn. Suosittelemme puisten tai muovisten välineiden käyttöä ruoanlaitossa. Suosittelemme, että perunanuijaa ei käytetä suoraan keittoastiaan. Lisää suolaa veteen vasta, kun se on kiehuu. Kun suolarakeita kerrostuu teräksen päälle kylmänä, ne käyvät teräksen kimppuun, kun lämpö saa ne sulamaan. Suosittelemme myös niiden puhdistamista ruostumattoman teräksen/kuparin puhdistusaineella vähintään kerran kuukaudessa, jotta keittovälineesi näyttävät loistavan kiiltäviltä.
Pannu tarttumattomalla pinnalla: Käsinpesu saippuavedessä riittää. Pannu on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen pinnalle jäävän rasvakerroksen poistamiseksi. Jos pannu ainoastaan pyyhitään paperipyyhkeellä tai huuhdellaan vedellä, kerros ei irtoa kunnolla ja voi paistua pannun seuraavan käytön yhteydessä tahraten pannun. Pannuja, joissa on tarttumaton pinta, ei saa puhdistaa hankausjauheella tai karhunkielellä. Nailonsieni on ihanteellinen sekä pannun ulko- että sisäpinnan puhdistamiseen.
Keraaminen pannu: Suosittelemme pesemään keraamisen pannun käsin käyttämällä vettä ja mietoa pesuainetta. Näin saat parhaan pesutuloksen. Jos pannu ei ole tarpeeksi puhdas tavallisen pesun jälkeen, pannulle voi pirskottaa etikkaa ja vettä jonka jälkeen pannu kuumennetaan. Etikan ja veden sekoitus puhdistaa pannun kypsentämällä. Pese pannu hyvin tämän jälkeen, kuivaa se ja hankaa siihen hieman öljyä, esimerkiksi auringonkukkaöljyä. Ja pannu on kuin uusi. Upota pannu kuumaan veteen ja käytä tehokasta rasvaa poistavaa astianpesuainetta sitkeän lian puhdistamiseksi. Seuraavaksi voit tarvittaessa puhdistaa pannun muovisella karhunkielellä ja nestemäisellä hankaavalla pesuaineella.
Eloksoitu pannu: Pannusi käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme käsinpesua hankaamattomalla sienellä. Ulkoinen pinnoite suojaa keittoastioita konepesun haitallisilta vaikutuksilta. Tästä syystä on tärkeää olla vaurioittamatta pinnoitetta, ja suosittelemme välttämään karhunkielten käyttöä (Scotch Brite). Tiskikoneessa pestäessä on suositeltavaa käyttää helliä pesuaineita, kuten nesteitä tai geelejä. Lisäksi liiallista tiskikoneen käyttöä ei suositella. Käsinpesu ilman karhunkieltä pidentää pannun käyttöikää.
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiövälineet: Päivittäiseen puhdistukseen riittää lämmin saippuavesi. Suosittelemme, että puhdistat pannun huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä pannulle jääneet ruokajäämät voivat aiheuttaa värimuutoksia ja tarttumista. Päästäksesi eroon liian korkeasta kuumuudesta johtuvista kiinni takertuneesta ruoasta tai värjäytymistä ja tahroista, suosittelemme tuotteen puhdistamista ruostumattoman teräksen/kuparin puhdistusaineella. Tätä voidaan käyttää sekä sisä- että ulkopuolelle. Jos alueesi vesi on rautapitoista, astioissasi saattaa ilmetä ruosteista väriä. Käytä ruostumattoman teräksen/kuparin puhdistusainetta tämän poistamiseen.
Jotkut osat ovat konepesun kestäviä ja toiset eivät.
Astianpesukoneen yhteensopivuus:
Kattilan/paistinpannun osa: Tuotteesi käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme vain käsinpesua. Konepesussa on suositeltavaa käyttää hellävaraisia pesuaineita, kuten nestettä, geeliä tai jauhetta, ei tabletteja tai pusseja. Tietyt osat voivat himmentyä ja värjäytyä syövyttävien pesuaineiden vaikutuksesta. Takuumme ei kata tämäntyyppistä kulumista.
Erikoiskahva (esim. puiset tai irrotettavat kahvat, kuten Ingenio): EI, vain käsinpesu, suositellaan pestäväksi hankaamattomalla sienellä.
Irrotettavat kannen nupit magneetti-tyypeissä: EI, se voi aiheuttaa ruostumista.
Säilytystiivisteen kansi: EI, se voi aiheuttaa epämuodostumaa.
Pannun käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme käsinpesua hankaamattomalla sienellä. Konepesussa on suositeltavaa käyttää hellävaraisia pesuaineita, kuten nestettä tai geeliä.
Poistaaksesi palaneet ruokatahrat ruostumattomasta teräksestä valmistetuista keittiövälineistä laita astiaan kylmää vettä ja kiehauta. Anna veden jäähtyä ennen pesua. Puhdistuksen lopuksi voi käyttää hyvää puhdistusainetta. Teräsvillan, teräsharjan tai naarmutavan puhdistusaineen käyttöä kiillotetulle pinnalle ei suositella.
Kahvat ja nupit voivat löystyä ajan myötä jatkuvan lämpenemisen ja jäähtymisen seurauksena. Jos näin käy, kiristä osa varovasti sopivalla ruuvimeisselillä, mutta älä kiristä liikaa.
• Pannulle on ehkä kertynyt ruokajäämiä, jotka ovat mahdollisesti alun perin seurausta ruoasta, jonka on annettu paistua pannulla liikaa. Jäämien poistaminen onnistuu yleensä täyttämällä pannu vedellä ja astianpesuaineella ja jättämällä likoamaan yön yli. Liottamisen jälkeen pannua tulisi hieroa hellävaraisesti pehmeää pesusientä käyttäen. Tarttumaton pinnoite tulisi sen jälkeen huoltaa pienellä määrällä ruokaöljyä – levitä sitä talouspaperilla koko sisäpinnalle. • Paistinpannua on ehkä kuumennettu liikaa, jolloin tarttumaton pinnoite on vaurioitunut ja värjäytynyt. Pannun toistuva ylikuumentaminen heikentää tarttumatonta pinnoitetta. Paistinpannussa oleva punainen lämpöpiste (Thermo-Spot) on lämpöilmaisin ja kertoo käyttäjälle, milloin pannu on lämmennyt täydelliseen paistolämpötilaan. Kun piste muuttuu yhtenäisen punaiseksi, vakiinnuta lämpötila pienentämällä kuumennustehoa. Älä jatka pannun kuumentamista suurella teholla, muutoin pannu ja tarttumaton pinnoite kuumentuvat liikaa. • Jos peset pannua astianpesukoneessa, pinnoita tarttumaton sisäpinta joka käyttökerran jälkeen ruokaöljyllä, jotta tarttumaton pinnoite ei kuivu ja varmistat tarttumattomuuden jatkossakin.
• Pannua on käytetty liian suurella lämmöllä tai pannulle sopimattomalla kuumennuslaitteella, minkä seurauksena pannun pohja on vääntynyt ja pyöristynyt. • Älä myöskään koskaan laske kylmää vettä kuumalle pannulle tai upota kuumaa astiaa kylmään veteen. Äkilliset lämpötilan muutokset voivat saada metallin vääntymään, jolloin pohjasta tulee epätasainen.
Ole varovainen, kun asetat pannua kaasulevylle, sillä tukijalkojen määrä vaihtelee ja erityisesti pienet pannut saattavat vaatia ylimääräisen pannunalustan, jollaisen useimmat kaasuliesien valmistajat toimittavat lieden mukana tai jollaisen voi ostaa heiltä erikseen.
Alumiinikattilan tai -paistinpannun ulkopintaan kohdistuva, esimerkiksi putoamisesta tai kolhusta aiheutuva liiallinen voima voi muuttaa kattilan/pannun muotoa. (Kattila/paistinpannu ei muuta muotoa paistolämpötilan seurauksena.)
Tarttumaton pinnoite kuluu hyvin harvoin pois tavallisessa kotitalouskäytössä. Asianmukainen käyttö ja hoito pitävät suorituskykyä yllä ajan saatossa. Useimmiten tarttumattoman pinnoitteen kulumisessa on merkkejä ylikuumentamisesta, naarmuttamisesta ja/tai hankaavasta puhdistamisesta.
Nopea keino tarkistaa toimiiko pannu induktioliedellä, on tehdä sille magneettitesti. Se on helppoa: Jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, pannu toimii induktioliedellä.
Täsmällistä käyttöikää vuosina on vaikea määrittää, sillä tuotteen käyttöikään vaikuttavat sekä käyttöolot että käytön tiheys. Voit pidentää tuotteen käyttöikää varjelemalla sitä turhan korkeilta lämpötiloilta ja välttämällä laitteen käyttöä silloin, kun siihen ei ole lisätty vettä. Yleensä hyvä valmistustulos saavutetaan jo keski- tai matalalla lämpötilalla. Älä säilytä valmista ruokaa pannulla pitkään (pidempään kuin yksi vuorokausi).