DOUBLE PRO FR361010 -RASVAKEITINValmista täyttävä ateria kerralla ilman, että öljyt, maut ja hajut sekoittuvat!
Tefalin Double Pro -rasvakeittimellä voit valmistaa kokonaisen aterian ilman, että raaka-aineet sekoittuvat keskenään. Keittimen erittäin suuri kapasiteetti sopii täydellisesti koko perheelle – kaksi erillistä kulhoa, joihin mahtuu kumpaankin yksi kilo ruokaa, takaa, että öljyt, maut ja hajut eivät pääse sekoittumaan toisiinsa. Kussakin kulhossa on oma termostaattinsa, joten eri ainekset valmistuvat samaan aikaan. Lisäksi Cool Zone -teknologia estää ruoanmuruja palamasta, rajoittaa ikäviä hajuja ja pidentää öljyn käyttöaikaa.>
Tefal Double Pro -rasvakeitin: Valmista täyttävä ateria kerralla ilman, että öljyt sekoittuvat.
Nauti siitä, että voit valmistaa kokonaisen aterian samaan aikaan ilman, että öljyt, maut ja hajut sekoittuvat toisiinsa! Tefalin Double Pro -rasvakeitin on varustettu kahdella suuren kapasiteetin kulholla, joista kumpaankin mahtuu yksi kilo ruokaa, minkä ansiosta laite on taatusti koko perheen mieleen! Kulhot ovat täysin erillisiä, joten raaka-aineet, öljyt, maut ja hajut pysyvät erillään toisistaan. Kulhoissa on myös erilliset lämpötilaohjaimet sen varmistamiseksi, että eri ainekset valmistuvat samaan aikaan. Lisäksi ammattimainen Cool Zone -teknologia estää ruoanmuruja palamasta, rajoittaa ikäviä hajuja ja pidentää öljyn käyttöikää. Metallikannessa on luukku, jonka avulla ruoan kypsymistä voidaan seurata helposti ja turvallisesti, ja sähkökäyttöinen rasvakeitin on helppo puhdistaa konepesua kestävien irrotettavien kulhojen, korien ja kansien ansiosta.
Välttämättömät
Täysin erilliset kulhot
Nauti monipuolisesta ruoanlaitosta ja valmista koko ateria samaan aikaan ilman, että öljyt, maut ja hajut pääsevät sekoittumaan toisiinsa, kahden erillisen suuren kapasiteetin kulhon ansiosta, joita voidaan ohjata erillisinä yksikköinä.
Ammattimainen Cool Zone -teknologia
Kuumennuselementin alla sijaitseva Cool Zone -teknologia estää ruoanmuruja palamasta, rajoittaa ikäviä hajuja ja pidentää öljyn käyttöaikaa.>
Läpinäkyvällä luukulla varustettu kansi
Luukulla varustettu metallikansi takaa helpon ja turvallisen ruoan kypsymisen seurannan.
Helppo puhdistaa
Helposti puhdistettava konepesua kestävien irrotettavien kulhojen, korien ja kansien ansiosta.
Erilliset termostaatit
Erilliset termostaatit takaavat, että eri raaka-aineet valmistuvat samaan aikaan, ja lämpötilan säätömahdollisuus 190 °C:seen saakka tarjoaa täydellisyyttä hipovat ranskalaiset.
Kätevä tyhjennysasento
Kätevän tyhjennysasennon ansiosta voit tyhjentää kulhosta suurimman osan siinä olevasta öljystä ennen tarjoilua.
Leivitettyä ruokaa ei pitäisi laittaa koriin suoraan. Taikina kietoutuu korin rakenteisiin ja tarttuu kiinni. Laske kori ensin öljyyn. Käytä käsineitä, kun lasket leivitetyn ruoan suoraan öljyyn.
Säilytä öljyä keittimessä kansi suljettuna, jolloin se pysyy tuoreena ja puhtaana. Jos keitintä ei aiota käyttää pitkään aikaan, säilö öljy erilliseen astiaan ja puhdista keitin.
Älä koskaan sekoita eri öljyjä keskenään, sillä kullakin öljytyypillä on eri paistolämpötila, mikä voi johtaa öljyjen emulgoitumiseen ja ylikiehumiseen kypsennyksen aikana.
Kuumennusaika vaihtelee mallin ja koon mukaan. Eroa on jo siinä, onko käytössä kiinteän vai irrotettavan säiliön sisältävä malli. Keskimääräisen ajan pitäisi olla kaikille 10–18 minuuttia. Lämpötilan merkkivalo palaa silloin, kun keitin kuumenee. Valo sammuu, kun keitin on kuumentunut tavoitelämpöön.
Metalliset hiilisuodattimet tulee vaihtaa 35–50 paistokerran välein, mallista riippuen (ilmaisin kertoo, milloin suodatin pitää vaihtaa). Vaahtosuodattimet tulee vaihtaa 20 paistokerran välein. Jos paistat kalaa, suosittelemme käyttämään erillistä suodatinta ja vaihtamaan öljyn käytön jälkeen. Hiilikuituvalmisteiset vedenpuhdistussuodattimet tulisi pestä 80 käyttökerran välein (ne uusiutuvat kunkin pesun myötä). Pure Air -järjestelmä on kiinteä, eikä sitä tarvitse vaihtaa.
Keittimen öljy tulee vaihtaa vähintään 10 käyttökerran välein. Auringonkukkaöljy ja maapähkinäöljy tulee vaihtaa 5 käyttökerran välein tai jos kuulet poksahtelua (se tarkoittaa, että öljyn joukossa on vettä). Öljy kannattaa suodattaa säännöllisesti sen käyttöiän pidentämiseksi. Se on ehkä vaihdettava useammin, jos paistat kalaa, äyriäisiä tai leivitettyjä ruokia.
Öljy tulisi siivilöidä ja/tai suodattaa (paperisuodattimilla tai suodatusastialla tai reikäkauhalla), kun se on jäähtynyt – joka käyttökerran jälkeen. Tällä ehkäistään öljyn ennenaikainen pilaantuminen. Kalojen paistamiseen käytetty öljy tulisi säilöä erillään.
a) Öljy ei ole tarpeeksi kuumaa. Jos keittimessä on säädettävä termostaatti, varmista, että se on asetettu oikeaan asetukseen valmistamaasi ruokaa ajatellen. Jos laitteessasi ei ole säädettävää termostaattia, varmista, että keittimen valo on sammunut, mikä tarkoittaa sitä, että öljy on valmis kypsentämiseen. b) Korissa on liikaa ruokaa. Kypsennä ruokaa pienemmissä erissä (varsinkin jos ruoka on pakastettua), niin saat parempia tuloksia. c) Et kypsentänyt ruokaa tarpeeksi pitkään. Pidennä aikaa muutamalla minuutilla ja tarkista rapeus koria nostamalla.
a) Keitin täytettiin täyttörajan yli (joko öljyllä tai paistokorissa olevalla ruoalla). Tarkista öljymäärä. Säiliöön on merkitty täytön ala- ja yläraja. b) Öljyyn on upotettu kosteaa ruokaa. Kuivaa ruoka täysin tai raaputa pakastetusta ruoasta irtonainen jää ennen paistamista.
Käytä uppopaistamiseen suositeltua rasvaa. Parhaan tuloksen saat käyttämällä tyydyttymätöntä kasviöljyä. Älä koskaan sekoita erilaisia öljyjä keittimessä, koska niillä voi olla eri kiehumispiste. Jos käytät kiinteää kasvirasvaa: • Leikkaa se paloihin ja sulata kulhossa (150 °C:ssa) ennen keittimeen laittamista. • Älä koskaan sulata kiinteää rasvaa keittimen korissa. Älä koskaan laita kiinteää rasvaa suoraan paistokoriin.
Mallista riippuen: a) Ulkoinen korin hallinta (sen avulla pystyt laskemaan ruokaa öljyyn kannen ollessa kiinni roiskumisen välttämiseksi). b) Cool Touch -ulkopinta. c) Tiivistetty lukkiutuva kansi, joka avautuu kosketuksesta automaattisesti. d) Rasvakeitin on varustettu lämpörajoittimella ylikuumenemisen estämiseksi (kuivakeittäminen). Rajoitin on mahdollista nollata puoliammattimaisissa malleissa. Jos laite ei toimi, tarkista, että rajoitinta ei ole laukaistu.
Keittimen säiliön tulee olla kylmä ja täytetty ennen käyttöä, ja laitteen tulee olla irti pistorasiasta. Lisää öljyn määrää muutaman käyttökerran jälkeen. Lisää öljyä ainoastaan silloin, kun laite on irti pistorasiasta ja kylmä. Älä koskaan käytä keitintä ilman öljyä tai paistorasvaa.
• Heti kun öljy on kuumentunut riittävään paistolämpötilaan (valo sammunut). • Tietyissä malleissa on termostaatti, jonka avulla voi valita eri paistolämpötiloja. Alempi asento säätää öljyn lämpötilaksi noin 170 °C (338 °F), ylempi asento lämpötilaksi noin 190 °C (374 °F). Alempaa asetusta voi käyttää sellaisten ruokien paistamiseen, jotka eivät kestä hyvin korkeita lämpötiloja (sienet, jotkin kalat). Ylempi asento tuottaa erinomaisia tuloksia, kun uppopaistetaan perunalastuja, lihaa, pakastevalmisteita, vihanneksia ym.
Aseta ruoat koriin ohjeissa ilmaistun enimmäistäyttömerkin puitteissa. Jos haluat ruoasta mahdollisimman hyvänmakuista, suosittelemme täyttämään keittimen ennemmin puoliväliin kuin enimmäistäyttömerkkiin saakka.
• Anna keittimen jäähtyä täysin. • Kaada öljy erilliseen astiaan. Tämä on hyvä tilaisuus siivilöidä öljy tai vaihtaa se uuteen. • Poista suodattimet ja kansi keittimestä (katso mallikohtaiset ohjeet). Kansi tulisi puhdistaa kuumalla astianpesuainevedellä ja kuivata perusteellisesti. Jotkin kannet voidaan pestä astianpesukoneessa (katso mallikohtaiset ohjeet). • Vaihda suodatin (katso mallikohtaiset ohjeet). • Irrotettava säiliö (tietyissä malleissa) tulisi puhdistaa kuumalla astianpesuainevedellä ja kuivata perusteellisesti. Älä käytä hankaavia aineita. Irrotettavat säiliöt voidaan pestä myös astianpesukoneessa. Muista tyhjentää venttiili, jos se on varustettu suodatusjärjestelmällä. • Kiinteät säiliöt tulee pyyhkiä talouspaperilla, jotta niihin jää mahdollisimman vähän öljyjäämiä. Älä koskaan upota keitintä, johtoa tai pistotulppaa veteen. Voit asettaa keittimen kuivaan pesualtaaseen ja täyttää keittimen puoliväliin vedellä ja pienellä määrällä pesuainetta. Sisäpuolen voi puhdistaa hankaamattomalla sienellä tai tiskiharjalla. Varmista, että vesi ei pääse läikkymään keittimen ulkopinnalle tai kuumennusosan päälle. • Kaada pesuvesi pois ja huuhtele pelkkä sisäpuoli. Kuivaa perusteellisesti. • Kaikkien keittimien ulkopinta voidaan pyyhkiä kostealla sienellä. Tämä suositellaan tehtäväksi jokaisen käyttökerran jälkeen.
Vaihda öljy säännöllisesti (8–10 käyttökerran välein). Poista palaneet ruokajäämät keittimen pohjalta jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta öljy pysyy hyvässä kunnossa pidempään. Vaihda (*mallista riippuen) tai puhdista suodatin säännöllisesti: Jos näin ei tehdä, suodatin tukkeutuu ja estää vettä valumasta pois käytön aikana. Puhdista keitin säännöllisesti käyttöohjeissa esitettyjen turvallisuusohjeiden mukaisesti.
Laita käytetty öljy ilmatiiviiseen astiaan ja hävitä se (pyydä ohjeita paikallisesta kierrätyspisteestä, sillä jätteidenkäsittely vaihtelee alueittain). Älä kaada sitä pesualtaaseen.
Öljy ei liukene veteen: Jos ne sekoittuvat ja niitä kuumentaa, veden äkillinen höyrystyminen voi saada öljyn roiskumaan. Jos keitin pitää ääntä, se on merkki vedestä sen sisällä. Ääni syntyy veden höyrystymisestä. Vaihda öljy heti kun kuulet tällaisia poksahteluääniä. Jos et vaihda öljyä, se voi alkaa roiskua.
‒ Puoliammattilaismalleissa turvalaite menee päälle, jos keitin kuumenee ilman öljyä. • Anna tuotteen jäähtyä. • Käytä pohjayksikön RESET (nollaus) -toimintoa. ‒ Perinteisissä viileäkylkisissä keittimissä ei ole RESET-toimintoa. Toimita tuotteesi valtuutettuun huoltopisteeseen.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
• Valmistaminen tuoreista perunoista: – Laita tuoreet, kypsentämättömät viipaleet kiehuvaan veteen, jotta niistä irtoaa tärkkelys ja estät niitä tarttumasta toisiinsa. – Kuivaa viipaleet keittiöpyyhkeellä ja aseta ne kypsentymään koriin 8 minuutiksi. Ota ne pois ja odota, että keitin kuumentuu oikeaan lämpötilaan. Laita sen jälkeen keitetyt viipaleet sisältävä kori takaisin keittimeen 2–3 minuutiksi viipaleiden ruskistamiseksi. • Valmistaminen pakastetuista viipaleista: Älä koskaan laita viipaleita suoraan koriin tai keittimeen. Poista viipaleista mahdollisimman paljon jäätä ja kuivaa ne keittiöpyyhkeeseen ennen kiehuvaan öljyyn upottamista. • Muunlaisten ruokien tasainen paistaminen: Leikkaa ruoka paloihin, jotka eivät ole liian suuria ja jotka ovat keskenään samankokoisia. • Lisää friteerattuun ruokaan suola tai mausteet kaukana keittimestä, ettei niitä päädy laitteen sisälle.
Friteerauskeittimien lämpötilaa säädellään termostaatilla, joka on suunniteltu pitämään öljy oikean lämpöisenä, jotta se ei kuumene liikaa ja syty. Termostaatti tekee niistä turvallisempia. Useimmissa friteerauskeittimissä on myös turvakatkaisujärjestelmä, joka sammuttaa laitteen, jos se kuumenee liikaa. Muita turvallisuusominaisuuksia ovat ikkuna, josta voi nähdä paistettavan ruoan, viileät ulkopinnat ja lukittavat kannet, jotka estävät öljyä roiskumasta paiston aikana ja vähentävät läikkymisriskiä, jos keitin kaatuu.
Öljyyn on voinut kerääntyä liikaa vettä. On tärkeää kuivata ruoka täysin ja poistaa jää pakasteista ennen paistamista. Jos öljyssä on liikaa vettä, vesi alkaa kiehua, mikä saa öljyn roiskumaan.
Maapähkinäöljyllä on matalampi savuamispiste kuin useimmilla kasviöljyillä, joten se voi alkaa savuta helposti. Siinä on myös maku, josta kaikki eivät pidä.
Öljy ei liukene veteen: Jos ne sekoittuvat ja niitä kuumentaa, veden äkillinen höyrystyminen voi saada öljyn roiskumaan. Poista ruoista aina ylimääräinen vesi ennen paistamista, jotta veden määrä öljyssä pysyy mahdollisimman vähäisenä. Älä koskaan laita ruokaa (varsinkaan pakastettua) suoraan koriin tai keittimen yläpuolella, koska jää lisää veden määrää öljyssä. Älä peitä paistokoria kannella käytön jälkeen, koska tämä voi aiheuttaa veden tiivistymistä keittimeen. Älä päästä kanteen tiivistyvää vettä tippumaan keittimeen. Älä koskaan säilytä tai käytä friteerauskeitintä ulkona, sillä tämä aiheuttaa veden tiivistymistä.