Sieni-pähkinäpiiras

Sieni-pähkinäpiiras

Pääruoka

  • 2

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Keskitaso

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 240 g eri sieniä (kantarelleja ja osterivinokkaita)
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl öljyä
  • 20 g voita
  • 10 kastanjapähkinää
  • Rakuunaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 levy voitaikinaa
  • 1 keltuainen
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Pese sienet ja poista kannat. Hienonna salottisipulit.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sitten voi. Kun voi on kuumaa, lisää sienet ja salottisipulit ja paista niitä korkealla lämmöllä 3 minuuttia.

Lisää kastanjapähkinät, mausta ja paista 1 minuutti.

Ota pannu pois levyltä, ja lisää hienonnettu rakuuna ja kerma. Sekoita ja jaa seos minimuotteihin.

Kaulitse 2 levyä voitaikinaa. Peitä minimuottien reunat taikinalla ja aseta kannet päälle.

Sivele taikina keltuaisella ja paista 20 minuuttia.

Tarjoile minipiiraat lämpiminä.