Samettinen suklaafondant

Samettinen suklaafondant

Jälkiruoka

  • 6

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Todella helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 100 g voita
  • 100 g sokeria
  • 100 g fariinisokeria
  • 1 muna
  • 225 g jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Suolaa
  • Vanilja-aromia
  • Suklaamuruja

Valmistus

Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Pehmitä voi lastalla ja lisää sitten fariini- ja valkoinen sokeri.

Vispaa voimakkaasti, kunnes seos on vaaleankeltaista ja vaahtoavaa. Lisää sitten muna ja muutama pisara vanilja-aromia.

Siivilöi jauhot ja lisää joukkoon leivinjauhe ja hyppysellinen suolaa. Sekoita jauhoseos muna-voiseokseen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suklaamurut.

Ota seoksesta nokareita ruokalusikalla ja laita ne Tefalin paistolevylle. Tasoittele nokareet kostutetuilla käsillä ympyröiksi, joiden halkaisija on 10 cm.

Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuutin ajan. Keksien tulee olla pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä.

Ota keksit pois uunista ja anna niiden olla paistolevyllä noin 5 minuutin ajan. Laita ne sitten muualle jäähtymään.

Keksit voi syödä myös lämpimänä.