Ruokailijoita
Hinta
Vaikeus
Valmistusaika
Kypsennysaika
Valkosuklaamousse. Sekoita sokeri ja munankeltuaiset keskenään. Lisää agar-jauhe maissitärkkelykseen, yhdistä muna-sokeriseokseen ja sekoita hyvin, jotta seokseen ei jää kokkareita. Lisää maito vähitellen ja mausta vaniljan siemenillä (halkaise palko ja kaavi siemenet). Laita seos kasariin.
Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen koko ajan, kunnes seoksesta tulee sakeaa. Vähennä lämpöä. Lisää valkosuklaa. Jatka kuumentamista ja sekoittamista, kunnes suklaa sulaa. Peitä tuorekelmulla (joka koskettaa seoksen pintaa, jotta siihen ei pääse syntymään kalvoa). Anna jäähtyä, mutta älä kuitenkaan laita jääkaappiin.
Vatkaa kerma. Kun valkosuklaaseos on lähes jäähtynyt, lisää kermavaahto kahdessa osassa. Laita pursotuspussiin. Laita jäähtymään jääkaappiin. Kuumenna kahvi ja sokeri siirappia varten. Mausta alkoholilla. Anna jäähtyä.
Liota keksit tässä siirapissa ja jaa ne kauniisiin vuokiin tai laita tarjoiluastiaan. Murenna savoiardikeksit valkosuklaamousseen.
Ripottele kaakaojauhetta päälle juuri ennen tarjoilua.
Kuori ananas ja poista säikeinen ydin. Leikkaa kahdeksaan osaan. Sulata 30 g voita. Lisää joukkoon sokeri. Ruskista ananasviipaleet voi-sokeriseoksessa.