One pot -pasta parmesaanilla

One pot -pasta parmesaanilla

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Todella helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 100 g chorizoa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 350 g penne-pastaa
  • 5 dl vettä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl mascarponejuustoa
  • Muutama tuore basilikanlehti
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 1 mozzarellajuusto
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa chorizo viipaleiksi ja puolita tomaatit. Pilko mozzarella.

Paista sipulia, valkosipulia, chorizoa ja kirsikkatomaatteja oliiviöljyssä padassa 2 minuuttia.

Lisää pasta, vesi ja tomaatit. Kiehauta. Vähennä sitten lämpöä ja kypsennä 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes neste on imeytynyt kokonaan.

Kuumenna uuni.

Ota pois liedeltä, lisää mascarponejuusto, hienonnettu basilika ja pinjansiemenet. Mausta ja sekoita.

Ripottele päälle mozzarellaa ja parmesaania.

Paista uunin alaosassa noin 6 minuuttia (uunin tehosta riippuen).

Tarjoile heti.