Ruokailijoita
Hinta
Vaikeus
Valmistusaika
Kypsennysaika
Vetäytymisaika
Murenna hiiva pieneen kulhoon. Lisää 1 rkl haaleaa vettä ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
Lisää kulhoon jauhoja, siemeniä ja lämmintä vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Lisää leivinjauhe ja sekoita.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista, pehmeää eikä tartu kulhoon.
Muotoile taikina palloksi ja peitä kulho kostealla liinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Taikina kohoaa suunnilleen kaksinkertaiseksi.
Ota taikina pois kulhosta ja vaivaa sitä varovasti.
Aseta leivinpaperi padan pohjalle.
Aseta taikina pataan ja kansi päälle. Anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä huoneessa tai lämpimässä uunissa, joka on sammutettu.
Ota kansi pois ja tee muutama viilto taikinan päälle. Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle.
Aseta kansi takaisin paikalleen, ja paista leipää 40 minuuttia 230 asteessa. Pane taikina uuniin ennen lämmön kytkemistä päälle.
Ota kansi pois ja paista 5 minuuttia, kunnes leivän pinta on ruskea.
Ota leipä pois uunista ja anna sen jäähtyä uuniritilällä.