Ruokailijoita
Hinta
Vaikeus
Valmistusaika
Kypsennysaika
Leikkaa purjon valkoinen osa ohuiksi viipaleiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Leikkaa sienet ja säilykesitruunat puoliksi.
Hienonna salottisipulit.
Leikkaa lohi suuriksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy padassa, lisää voi ja kuullota purjoa, porkkanoita, sieniä, sitruunaa ja salottisipuleita keskilämmöllä 5 minuuttia. Sekoita usein, jotta seos ei pala.
Lisää valkoviini ja hauduta 5 minuuttia niin, että puolet viinistä haihtuu pois.
Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Vähennä sitten lämpöä ja hauduta kannen alla 12 minuuttia.
Sekoita kulhossa kerma ja keltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla, ja kaada pataan. Kypsennä hyvin alhaisella lämmöllä 3 minuuttia.
Lisää lohipalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia kannen alla.
Tarjoile riisin kanssa ja koristele tuoreella tillillä.