Mausteinen kuskus ja kasviksia

Mausteinen kuskus ja kasviksia

Pääruoka

  • 6

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 6 suurta salottisipulia
  • 10 eriväristä porkkanaa
  • 200 g myskikurpitsaa
  • 4 naurista
  • 12 aprikoosia
  • 150 g kikherneitä
  • 2 säilykesitruunaa
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl chilihiutaleita
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 1 tl merisuolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl kuumaa kasvislientä
  • Persiljaa
  • Ehdotuksia lisäkkeeksi:
  • Couscousia
  • Harissaa
  • Limeä
  • Korianteria

Valmistus

Kuumenna uuni 190 asteeseen.

Kuori salottisipulit. Älä pilko niitä, vaan säilytä kokonaisina.

Kuori porkkanat ja viipaloi ne viistoon paloiksi.

Leikkaa myskikurpitsa kuutioiksi.

Kuori nauriit ja leikkaa ne lohkoiksi.

Leikkaa säilykesitruunat puoliksi.

Lisää pataan salottisipulit, porkkanat, nauriit ja säilykesitruunat. Lisää kaikki mausteet ja oliiviöljy, ja sekoita. Kaada sekaan kuumaa kasvislientä.

Kypsennä kannen alla 15 minuuttia.

Lisää sitten aprikoosit ja kikherneet, ja kypsennä 30 minuuttia.

Valmista sillä välin kuskus.

Mausta kasviskuskus ripauksella korianteria ja tilkalla limen mehua. Lisää liemeen hieman harissaa, jos haluat makuun tulisuutta.