Lohi kermakastikkeen kera

Lohi kermakastikkeen kera

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2 rkl (30 ml) punaviinietikkaa
  • 1 rkl (15 ml) sitruunamehua
  • 4 valkosipulin kynttä erittäin hienona silppuna
  • 1 tl (5 ml) sekä suolaa että pippuria, kahdeksi annokseksi jaettuna
  • 1/2 tl (2 ml) kuivattuja chililastuja
  • 1 laakerinlehti
  • 3 rkl (45 ml) oliiviöljyä
  • 1/2 kupillista (125 ml) tuoretta persiljaa erittäin hienoksi silputtuna
  • 2 naudan välikyljystä, kumpikin noin 175 g

Valmistus

Sekoita etikka, sitruunamehu, valkosipuli, puolet suolasta ja pippurista, kuivatut chililastut ja laakerinlehti. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin; lisää sitten persilja. Anna tekeytyä vähintään 15 minuutin ajan ja poista sitten laakerinlehti.

Taputtele sillä välin pihvit kuiviksi talouspaperiin. Mausta pihvien molemmat puolet jäljelle jääneellä suolalla ja pippurilla.

Valitse punaiselle lihalle tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita pihvit grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalon väri vastaa haluamaasi kypsyysastetta: keltainen tarkoittaa puoliraakaa, oranssi puolikypsää eli mediumia ja punainen kypsää. Nosta pihvit lautaselle ja kääri folioon. Anna tekeytyä 5 minuutin ajan. Tarjoile pihvit chimichurri-kastikkeen kera.

Vinkit: Saat sadonkorjuuhenkisen illallisen tarjoamalla pihvit maissivartaiden ja tuoreiden viipaloitujen tomaattien kera. Halutessasi voit korvata välikyljykset muulla ensiluokkaisella grillipihvillä, kuten ohuella ulkofileellä (striploin).