Kanavartaat kreikkalaiseen tyyliin

Kanavartaat kreikkalaiseen tyyliin

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 1/3 kupillinen (75 ml) ketsuppia
  • 2 rkl (30 ml) fariinisokeria
  • 1 rkl (15 ml) silputtuja chipotle-pippureita adobo-kastikkeessa
  • 1 rkl (15 ml) worcestershire-kastiketta
  • 1 tl (5 ml) juustokuminajauhetta
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 3/4 tl (4 ml) sekä suolaa että pippuria
  • 4 luutonta 2,5 cm paksua porsaankyljystä, kukin noin 175 g
  • 4 ananasrengasta
  • Tuoreita korianterinlehtiä silputtuna
  • Limettiviipaleita

Valmistus

Sekoita ketsuppi, fariinisokeri, chipotle-pippurit, worcestershire-kastike, juustokumina ja valkosipuli. Kypsennä mikroaaltouunissa suurella teholla 2 minuuttia tai kunnes seos on kuumaa ja kuplii. Ripottele suolaa ja pippuria kyljysten molemmille puolille. Sivele kyljykset kauttaaltaan ketsuppiseoksella.

Valitse makkaroille, possulle ja lampaalle tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita porsaankyljykset grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu oranssiksi. Nosta porsaankyljykset lautaselle ja kääri folioon. Anna tekeytyä 5 minuutin ajan. Sivele sillä välin jäljellä olevaa ketsuppiseosta ananasrenkaisiin.

Valitse manuaalinen ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita ananasrenkaat grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä 3–5 minuuttia tai kunnes ananasrenkaat näyttävät hyvältä. Aseta ananasrenkaat porsaankyljysten päälle ja sivele jäljellä olevalla kastikkeella. Ripottele päälle korianteria ja tarjoile limettiviipaleilla koristeltuna.

Vinkit: Chipotle-pippureita adobo-kastikkeessa saa hyvin varustelluista ruokakaupoista etnisten tai texmex-ruokien osastolta. Reseptissä voi käyttää tuoretta tai tölkkiananasta.