Kanaa ja kasviksia

Kanaa ja kasviksia

Pääruoka

  • 6

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

  • 1 h00

    Vetäytymisaika

Ainekset

  • 6 kanaleikettä (reisi- ja koipipaloja)
  • 4 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl täysjyväsinappia
  • 2 rkl sinappia
  • 3 sitruunan mehu
  • 1 limen mehu
  • 3 rkl kasviöljyä
  • 2 liemikuutiota
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl chilihiutaleita
  • 250 g vettä
  • Persiljaa
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Tee kanapaloihin viillot.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Sekoita sinappi, sitruunamehu ja 2 ruokalusikallista öljyä. Murenna liemikuutio. Lisää kurkuma ja valkosipuli. Mausta.

Aseta kana suureen astiaan ja peitä palat marinadilla. Pane maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Ota kananpalat esille, puristele neste pois ja paista 40 minuuttia.

Paista sipuli lopussa öljyssä padassa keskilämmöllä.

Lisää sitten loput kastikkeesta veden kanssa ja hauduta. Kun kastike on sakeutunut, lisää kanapalat ja paista 10 minuuttia.

Tarjoile kana riisin kanssa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.