Nyrkkisääntö: 1 riisikupin keittämiseen (tuottaa 2 pientä tai 1 suuren annoksen) tarvitaan 1 mittakupillinen (2,8 dl) valkoista riisiä ja 1,5 mittakupillista (4,2 dl) vettä. Joidenkin riisilajien kohdalla on normaalia, että pohjaan tarttuu hieman riisiä kun keitetään 1 riisikuppi.
Vettä ei ole tarpeeksi tai sitä on liikaa suhteessa keitettävään riisimäärään. Katso keitto-ohjetta. Varmista, että riisi levittyy tasaisesti koko kulhon alalle, jotta se kypsyy tasaisesti.
Voit kyllä. Muista kuitenkin, että höyrystyskori on melko matala, joten älä laita siihen liikaa ruokaa. Höyryn tulee myös päästä kiertämään vapaasti ruoan ympäri. Muista myös, että raa’an lihan/kalan nesteitä voi valua riisiin kypsennettäessä (et ehkä halua sitä, vaikka se lisääkin makua). Kannattaa siis ehkä kypsentää liha/kala leivinpaperin päällä höyrykeittimessä. Vihannekset voi höyrystää sellaisenaan.
Kyllä, se kestää konepesun. Ole kuitenkin varovainen, ettet vaurioita sisäpinnoitetta kun asettelet astian koneeseen. Kun olet pessyt kulhon monta kertaa astianpesukoneessa, on suositeltavaa pyyhkiä koko sen sisäpinta pienellä määrällä öljyä.
Kantta ei ole suljettu kunnolla, mikropaineventtiili ei ole kunnolla kiinni tai tiiviste voi olla vaurioitunut. Keskeytä keittäminen, irrota riisinkeitin pistorasiasta ja tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla paikallaan.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Kulhon pinnan väri voi muuttua ensimmäisen käyttökerran jälkeen tai jos kulhoa on käytetty pitkään. Värimuutos johtuu höyryn ja veden vaikutuksesta, eikä sillä ole vaikutusta riisinkeittimen toimintaan tai käyttäjän terveyteen. Kulhoa on edelleen turvallista käyttää.